Aralık ayında duyurulan yüz tanıma özelliği Facebook kullanıcıları için aktifleştirildi. Fotoğraflar üzerinde yapılan etiketleme işlemini istemiyorsanız bu özelliği kapatabilmeniz artık mümkün. Yeni gelen bu özellik sayesinde, kişilerin fotoğraflarını çalarak kullanan hesaplar engellenmiş olacak. Şahsınıza ait olan fotoğraflar başka bir hesapta kullanılmaya başladığında Facebook bu konuda sizi bilgilendirecek. Kişisel bilgilerin gizliliği ve güvenliğini tehlikeye atmamak adına atılan bu adımı isteğinize göre aktifleştirebilir veya kapatabilirsiniz. Özelliği aktif hale getirmeniz için ‘Ayarlar’ menüsüne giriş yapıp ‘Yüz Tanıma Ayarları’nı kapatıp/açabilirsiniz.